OM KRUCIFIXER

DESIGN

En av de äldsta överlevande bilderna av den korsfästade Jesus Kristus ligger på dörren till basilikan Santa Sabina - en kyrka på Aventine Hill i Rom. Det går tillbaka till 500-talet... Innan dess skildrade de kristna inte Kristus på korset.

Men kors är en mycket populär och modern trend i religiösa smycken idag - en smycketrend som dyker upp nästan överallt och bland många kändisar.

Du kan säkert hitta en smycken kors här. JEEZ har ett brett utbud av kors smycken för alla, så att du har goda möjligheter att hitta vad du letar efter. Alla våra kors smycken är tillverkade av guld eller silver och med hög kvalitet. 
 

Jeez 4.jpg
 
Jeez 6.jpg

MYTER OM KORSET

Det finns myter och vidskepelse om korset som säger att den kan inte bäras på en kedja. Men detta är bara myter. Det finns absolut inga begränsningar för kedjan.  Om en person vill bära ett bröstkors på en kedja, det kan man göra för att kyrkan förbjuder inte sådana handlingar. 

KRUCIFIX DETALJER

Katolsk eller Ortodox korsfästelse? I den ortodoxa korsfästelsen bör Frälsaren ha utsträckta raka  armar och inte sjunka under vikten av en döende kropp. Ett utmärkande kännetecken för den katolska korsfästelsen är Kristi två fötter korsade och genomborrade med en spik. I ortodox traditionen avbildas  Kristus korsfästelse på fyra naglar: båda händer och fötter spikas var och en med sin egen spik. 

Jeez 8.jpg